Menu Sluiten

Nieuws en Tips

WhatsApp breidt hun Business-functies uit

Direct messaging wordt steeds belangrijker op sociale media. Eén-op-één contact hebben met een bedrijf via een chatfunctie is voor gebruikers een kleinere drempel dan de telefoon te nemen en de klantendienst te bellen. Meta wil hierdoor de zakelijke mogelijkheden maximaliseren met onder andere click-to-message advertenties. Maar ze gaan een stapje verder. Binnenkort koppelen ze enkele nieuwe functies aan WhatsApp. Nu testen ze die nog volledig uit. 

Zoek bedrijven in de buurt via WhatsApp

Met zo’n 100 miljard berichtjes die dagelijks via WhatsApp worden verzonden, is er geen twijfel dat dit platform dé koploper is van direct messaging. Meta zet hierop in en wil het platform meer uitrollen als professioneel communicatiemiddel. Ze kondigden een nieuwe update aan waarmee gebruikers rechtstreeks in Whatsapp bedrijven kunnen zoeken op categorie of naam.

WhatsApp zal een aparte zoekfunctie krijgen voor bedrijven. Samen met categoriefilters gekoppeld aan geverifieerde bedrijfsaccounts zal je zelfs op een kaart bedrijven in de buurt zien.

Betalingen uitvoeren rechtstreeks in WhatsApp

Ook bekijkt Meta extra opties voor het uitvoeren van betalingen binnen WhatsApp:

"We willen we dat mensen direct vanuit een chat een veilige betaling kunnen uitvoeren. We testen deze optie volledig uit. Deze betaalervaring zal een game-changer zijn voor mensen en bedrijven die willen kopen en verkopen via WhatsApp zonder een externe app nodig is. We gaan alles dus nog meer centraliseren."

De hoop van Meta is dat het WhatsApp kan laten uitgroeien tot een globale applicatie die voor vrijwel alles gebruikt wordt: van berichten sturen tot bedrijfspagina’s opzoeken en het betalen van rekeningen. Ze zijn al op de goede weg, maar ze zijn er nog niet. De mogelijkheden van WhatsApp worden steeds groter en het is de moeite waard om te overwegen waar het in je merkstrategie past.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Social Media, WhatsApp

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.