Menu Sluiten

Digitale marketing strategie

Digitale Strategie / Advies

Sedert de opkomst van sociale media is het volledige marketing landschap veranderd. Klassieke media worden iets minder belangrijk, online media des te meer. Veel bedrijven vragen zich af of het inzetten van sociale media en digitale marketing wel de sprong waard is? Uit ervaring weten wij dat deze beide samen met een goede strategie van heel grote waarde zijn om contact te leggen met klanten, andere bedrijven en doelgroepen.

Een digitale strategie:

  • Bepaalt welk verhaal je online vertelt

  • Creëert duidelijkheid in wat je precies online gaat doen

  • Maakt duidelijk wie jouw doelgroep is

  • Leert wat jouw doelgroep wil

  • Bepaalt waar jouw doelgroep te vinden is

  • Toont je welk platform je het best kan inzetten

  • Geeft je duidelijkheid omtrent de middelen die je daarbij moet gebruiken

  • Leert je hoe je jouw eindresultaat meet

Social Lemon werkt volgens een vooraf vast bepaald traject. Zo is er duidelijkheid over het concrete plan van aanpak, de nodige tools en het sturen of bijsturen van de nodige acties.  

ZO GAAN WE TE WERK:

We starten met een uitgebreid intake-gesprek waarna we alle kanalen en digitale platformen van jouw bedrijf maar ook dit van je concullega’s in kaart brengen. Huidige resultaten worden gemeten, de website wordt besproken waarna we ook advies geven in het verbeteren van de prestaties ervan om tot een beter resultaat te komen. Ontbreken er call-to-actions? Kan de SEO verbeterd worden?… 

Pas als alles goed in kaart is gebracht, gaan we verder met een volgende stap. Welke acties ondernemen om tot het gewenste resultaat te komen? Wat werkt en wat werkt niet. Dat gaat van het opstellen van een content kalender, tot het meehelpen opzetten van advertentiecampagnes….  Alles gebeurt bij jullie in-house zodat je na onze begeleiding ook zelf aan de slag kan.  

Ga dus niet gewoon ‘online iets doen’. Ga niet te werk als een ongeleid projectiel. Denk goed na over het hoe en waarom voordat je één stap in de richting van het online-gebeuren zet. “Omdat iedereen het doet” is een slechte motivatie en leidt zelden tot succes. 

Digitale marketing kan nooit enkel gericht zijn op een pure verkoopdoelstelling. Het vergt een langetermijnaanpak en een goeie online strategie. Alleen zo bereik je het beste resultaat.

Hoe mooi en hoe goed je online strategie er ook mag uitzien, zorg dat je nooit het resultaat uit het oog verliest… 

 

Ben je van plan om met sociale media te starten maar weet je niet goed waar te beginnen? Hulp nodig met jouw social media strategie?

Aarzel dan niet om contact op te nemen. Samen brengen wij de beste sociale media strategie voor jouw bedrijf in kaart. Bel op 056 35 87 67 of mail ons op info@sociallemon.be of vul onderstaand formulier in om de mogelijkheden te bespreken.

“It takes many good deeds to build a good reputation, and only one bad one to lose it.” — Benjamin Franklin