Menu Sluiten

Nieuws en Tips

6 LinkedIn ideeën die goed scoren!

Ben je op zoek naar content ideeën om jouw LinkedIn-pagina nieuw leven in te blazen? Laat je inspireren door onze tips en creëer binnen de kortste keren interactieve posts die goed scoren op het professionele socialemediaplatform. 

Idee 1: Deel een interessante statistiek.

Hoe je het ook draait of keert, iedereen houdt ervan informatieve statistieken te zien waarvan je toch even staat te kijken. Heb je vanuit je eigen bedrijf niet direct een indrukwekkende statistiek om te delen? Ga op zoek naar statistieken die betrekking hebben tot jouw core activity om zo een conversatie te starten of een punt te maken.

Idee 2: Deel een leuk bedrijfsverhaal.

Verhalen bevatten veel potentieel omdat we ze al sinds het begin van ons bestaan als mensen vertellen. Verhalen zitten ingebakken in onze breinen. Deel af en toe een verhaal op LinkedIn waarbij jouw bedrijf op één of andere manier een impact had op het leven van jouw klanten en/of werknemers. Beschik je niet over dergelijke verhalen?  Posten over de waarden en de missie van je bedrijf is een fijn alternatief.

Idee 3: Deel iets uit een boek dat je onlangs las.

Heb je onlangs een steengoed boek gelezen? Misschien zat daar iets in met betrekking tot jouw bedrijf dat een interessante invalshoek biedt voor een post. Wat je ook kan doen is een top 5 samenstellen van boeken die betrekking hebben tot jouw vakgebied.

Idee 4: Deel en apprecieer iets positiefs.

Iedereen houdt van positief nieuws: we zien al genoeg miserie online. Om nog maar te zwijgen van de TV in de woonkamer. In het bijzonder doen posts waarin je iets of iemand apprecieert het zeer goed op LinkedIn. Dus zoek iets of iemand om te appreciëren (met betrekking tot jouw bedrijf natuurlijk) en share the love!

Idee 5: Deel en vertel iets over een gewoonte.

Iedereen heeft een bepaalde routine. Dingen die we altijd of vaak doen en automatisch in onze planning opnemen zonder dat ze in de agenda staan. Het is vaak leuk om een blik te krijgen in het leven van iemand anders of in de organisatie van een ander bedrijf. Deel jij binnenkort een leuke, handige of knotsgekke gewoonte op jouw LinkedIn-pagina?

Idee 6: Experimenteer.

Soms krijg je een willekeurig idee voor een post. Al is het een post van twee simpele zinnen, soms moet je durven experimenteren om jouw LinkedIn-pagina een boost te geven. Wees niet bang om je creatieve geest vrij te laten, want wie weet is het een schot in de sociale media roos!

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Linkedin, Social Media

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.