Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Plan vanaf nu jouw berichten in rechtstreeks via de Instagram-app

Voor het inplannen van Instagram posts wordt het gebruiken van Studio Voor makers of externe applicaties overbodig. Instagram testte het afgelopen weken al uit bij enkele accounts, maar rolt hun nieuwe functionaliteit nu ook uit naar alle professionele accounts op de applicatie. We wachten er al even op, maar vanaf nu plan je op voorhand jouw Instagram posts in – rechtstreeks via de applicatie.

Foto’s, video’s, carrousels en Reels – vanaf nu plan je ze simpelweg in op Instagram zelf. Het is mogelijk om maar liefst 75 dagen vooraf je content in te plannen. Hoe je dat doet, is eigenlijk zeer simpel.

  1. Eerst maak je de post aan via Instagram zoals je zou doen als je hem meteen wil publiceren.
  2. In plaats van rechtsboven te klikken op ‘Delen’, scrol je helemaal naar beneden en klik je op ‘Geavanceerde instellingen’.
  3. Hier selecteer je dat je de post wil inplannen. Selecteer de tijd en datum waarop het bericht live moet gaan.
  4. Klik op ‘Plannen’ in plaats van op ‘Delen’.

Toch niets nieuws?

Je zou denken: op zich niet veel nieuws. Aangezien je al sinds 2020 posts gemakkelijk inplant via Studio voor makers. Deze optie maakt het wel iets gemakkelijker voor als je content creëert onderweg, dan is de Instagram-applicatie minder omslachtig dan Studio voor makers. Een extraatje is wel dat je Reels nu inplant, wat bij Studio voor makers niet mogelijk is. Het inplannen van stories moet nog steeds gebeuren via Studio voor makers.

Het is een functie die even op zich liet wachten, maar eindelijk is hij er! Vanaf vandaag is de functie wereldwijd beschikbaar – heb je hem nog niet? Dan is het nog even afwachten. Momenteel is de functie alleen beschikbaar voor professionele bedrijfsaccounts. Hoe je overschakelt naar zo’n bedrijfsaccount, zie je hier. Of Instagram de functie nog zal uitrollen naar persoonlijke accounts is niet duidelijk. 

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Instagram, Social Media

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.