Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Hoe bereik je je publiek met social video?

Zoals je weet zijn Facebook en Instagram zeer vluchtige media en dus komt het erop aan om in minder dan drie seconden tijd de aandacht te grijpen. Waar traditionelere videomarketing vaker inzet op tragere montages en langere video’s, gooien we het met social video’s over een volledig andere boeg. Korte, swingende video’s, da’s wat je nodig hebt om je publiek te bereiken op sociale media.

Flitsende slideshows

Een beeld kan nog zo beklijvend zijn; als er geen beweging in zit, dan heb je vandaag vaak al afgedaan. Een korte, flitsende slideshow gevuld met een aantal zorgvuldig uitgekozen foto’s springt in het oog en is perfect om te delen op sociale media.

Stop-motion video

Foto’s omtoveren tot video’s, zonder ze te animeren? Dat kan via stop-motion. De techniek is al bijna net zo oud als filmen zelf en werd voor de komst van digitale animatietechnieken zoals we die nu kennen enorm veel als special effect gebruikt. Met een eigen stop-motion video maak je vast en zeker indruk op je publiek!

GIF / Video loop

Een video loop of een GIF is in principe een kort stukje video dat zichzelf telkens opnieuw herhaalt. Het wereldwijde web staat er vol van, maar je kan ze ook prima zelf maken. Opvallen tussen alle stilstaande beelden op Facebook of Instagram? Probeer eens een GIF!

Cinemagraph video

Een cinemagraph lijkt sterkt op een GIF, maar in tegenstelling tot een gewone geloopte video beweegt hier niet het volledige plaatje, maar slechts een deel ervan. Een sterke foto breng je aan de hand van een cinemagraph video op een opmerkelijke manier tot leven door subtiele bewegingen aan de scène toe te voegen. Op het eerste zicht scroll je er misschien over, maar wees gerust: in je ooghoeken heb je iets zien bewegen waardoor je getikketakt bent om de cinemagraph opnieuw te bekijken.

Korte animatievideo

Met een animatievideo kan je enorm veel vertellen op zeer korte tijd. Dit type video is al iets moeilijker uit te voeren dan de andere videotypes hierboven en is daarom misschien ook wel een van de opvallendste vormen van video op sociale media. Het loont alvast de moeite om het eens uit te proberen!

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie?  Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen.

Posted in Social Media

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.