Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Video + Marketing = Dikke liefde!

Marketing en video gaan hand in hand, da’s duidelijk. Welk soort video je precies toepast om een bepaald type content naar je publiek over te brengen, da’s dan weer een ander paar mouwen. Om je te helpen bij het maken van de keuze tussen verschillende soorten video’s, zetten we even de 5 belangrijkste marketingvideotypes op een rijtje!

Video testimonial

Zelf voor de camera vertellen hoe goed je bedrijf wel niet is, dat komt niet echt over. Niemand houdt van opscheppers, toch? De getuigenis van een tevreden klant daarentegen, dat is goud waard! Aan de hand van een video testimonial plaats je zo’n persoon voor de camera en laat je hem of haar aan het woord over de samenwerking met jouw zaak. Een externe speler die in een interview zijn of haar liefde voor je product of dienst verkondigt, dat kan je een beetje zien als mond-aan-mondreclame, maar dan op een heel erg grote schaal. Testimonials worden gebruikt om een geloofwaardig verhaal te vertellen en dat geeft je bijzonder waardevolle en deelbare content voor je marketing!

Event video

Naar een evenement gaan zonder dat je een beeld hebt van wat er je te wachten staat, da’s een beetje zoals kleren kopen zonder ze eerst te passen. Soms is het helemaal je ding, maar het kan ook compleet fout lopen. Om je publiek te laten zien waar ze zich voor inschrijven, kan je event video’s maken of laten maken. Een goeie event video geeft mensen een eerste indruk van wat ze kunnen verwachten en overtuigt de twijfelaars om toch maar eens langs te komen. Omdat je je evenement gaat promoten met behulp van video komt er bovendien ook extra aandacht, zeker als je de video op een slimme manier gaat delen op sociale media.

YouTube ads

Een eerder aparte categorie zijn de video ads op YouTube. Vaak werken ze eerder storend – het blijft natuurlijk een onderbreking door reclame -, maar als je het goed aanpakt dan kunnen ze echt wel goed werken om je boodschap over te brengen. Omdat de meeste advertenties, afhankelijk van hoeveel je ervoor betaalt, skippable zijn, is het een kwestie van in een mum van tijd de nodige aandacht te grijpen. Creativiteit en bondigheid zijn hierbij uiteraard van GROOT belang!

Explainer video

Een van de meest veelzijdige videotypes is de explainer video. In een dergelijke video breng je aan de man waarom iemand voor jouw product of dienst moet kiezen, zonder te veel over te komen als een verkoper. Met een explainer video kan je werkelijk alle kanten uit: van animatievideo’s tot stop-motions en timelapses; de mogelijkheden zijn enorm! De enige echte vereiste voor explainer video’s is dat je je creativiteit de losse loop moet laten, al komt dat waarschijnlijk niet echt als een verassing.

Social video

Je kan alle bovenstaande videotypes perfect gebruiken voor je sociale media, maar wil je het goed doen, dan zijn er uiteraard enkele aanpassingen nodig. Heb je zelf al even stilgestaan hoe je video’s bekijkt op Facebook? Wat bepaalt er of je blijft kijken of toch maar verder scrollt? Juist ja, de lengte! Met een social video probeer je in een fractie van een seconde de aandacht naar je toe te trekken en dat doe je door op te vallen. Kleuren, vormen, beweging: haal gewoon het onderste uit de kan om je te onderscheiden van de waterval aan posts.

“Be a flamingo in a flock of pigeons”.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie?  Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen.

Posted in Marketing

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.