Menu Sluiten

Nieuws en Tips

TikTok brengt hun eigen BeReal uit: hier is ‘TikTok now’

BeReal is met z’n 10 miljoen maandelijkse gebruikers een razend populaire app. Dat gebruiksaantal blijft maar stijgen. Zoals vaker bij online succesformules zien concurrerende kanalen een mogelijkheid om hier ook op in te spelen. TikTok introduceerde daarom: ‘TikTok Now’.

Een concept die je mogelijks herkent

Sociale media kanalen moeten zich telkens opnieuw uitvinden om interessant te blijven. Maar soms is het ook gemakkelijk een succesformule over te nemen. TikTok Now is de nieuwste manier om in contact te staan met je vrienden op TikTok, en het is losjes gebaseerd op megahit BeReal. Je zal het concept wel herkennen: een dagelijkse foto- en/of video-ervaring op de meest ad random momenten. Deze deel je dan met je vrienden die op hetzelfde moment posten. Dit moment leg je zowel met de voor- als achtercamera vast.

Ook mogelijkheid van video

Een functie van TikTok Now die wél vernieuwend is, en geen exacte kopie van BeReal, is dat je het moment ook kan vastleggen met een video van 10 seconden. Je kiest dus of je op het moment van de melding jouw moment met foto of video vastlegt. Ook beslis je zelf wie jouw ‘Nows’ ziet. Daarnaast blokkeer je gemakkelijk users en beslis je zelf welke reacties op jouw ‘Now’ verschijnen.

Privacy en veiligheid is prioriteit

TikTok Now is ontworpen met de privacy en veiligheid van de gebruikers in het achterhoofd. Hier zijn enkele specifieke richtlijnen:

  • Gebruikers jonger dan 16 jaar zal hun account standaard privé zijn.
  • Gebruikers jonger dan 18 jaar kunnen hun inhoud niet delen op de explore-feed.
  • Voor gebruikers tussen 13 en 15 jaar zijn de commentaaropties beperkt tot alleen vrienden.
  • Gebruikers van 18 jaar en ouder hebben extra mogelijkheden om inhoud te delen – zoals de explore-feed waar ook niet-vrienden jouw ‘Now’ zien.

TikTok Now wordt de komende weken wereldwijd uitgerold. De app is beschikbaar in België en download je gratis via de Apple App Store, Google Play of Amazon.

Posted in Social Media, TikTok

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.