Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Snapchat lanceert desktop app, voorlopig exclusief voor betalende gebruikers!

Na meer dan 10 jaar sinds de originele lancering van Snapchat (ja, zo lang geleden al …) zet het platform hun eigen
webversie op poten. Binnenkort heb je de mogelijkheid om vanuit je browser Snapchat te gebruiken. 
Snapchat voor web maakt het voor gebruikers mogelijk berichten te verzenden en videocalls te maken op hun PC of laptop. Kortom, we krijgen een extra manier om onze Snap connecties te onderhouden! Voorlopig is de functie alleen beschikbaar in een beperkt aantal landen voor betalende gebruikers. 

Meegroeien met hun users.

In de nasleep van de pandemie werken meer en meer mensen van thuis uit. Snapchat zag daar het potentieel en de ruimte om hun userbase uit te breiden. Ze willen hun functies aanbieden op de plaats waar hun users het vaakst werken en/of surfen – en dat is op hun computer. Wanneer je surft naar web.snapchat.com ga je gemakkelijk verder met chatten waar je gebleven was op je smartphone of bel je één van je vrienden op. Meer dan 100 miljoen snapchatters maken elke maand gebruik van voice- en videocalls via Snapchat. Met de webversie hopen ze die conversaties lopende te houden. De  userbase van Snapchat is in vele gevallen 10 jaar ouder en heeft andere noden. Snapchat zoekt nieuwe manieren om  gebruikers vast te houden en daarvoor moeten ze verder blijven evolueren. 

Verschillen met de mobiele app.

Zoals in de app op je smartphone verdwijnen Snaps na 24 uur. De webviews gaan op dezelfde manier meetellen als de in-app openingen van een bericht. Daarnaast zal Snapchat op termijn ook lenzen en filters toevoegen in de webversie, maar dat zijn plannen voor de toekomst.

De nieuwe Snapchat functie is voorlopig alleen beschikbaar voor betalende Snapchat+ gebruikers in een beperkt aantal landen (de VS, het Verenigd Koninkrijk en Canada). Snapchat lanceerde Snapchat+ vorige maand voor zo’n 4 dollar per maand en zal dus naast andere voordelen gebruikers ook toegang geven tot functies in testfase. Snapchat voor web zal uiteindelijk gebruiksklaar zijn voor iedereen. Alleen zullen we nog even geduld moeten hebben, want eerst krijgen de betalende gebruikers in Australië en Nieuw-Zeeland nog de kans om de nieuwe Snap-functie uit te testen.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Snapchat, Social Media

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.