Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Is ‘Family Centre’ de ondergang van Snapchat?

Met screenshots toont Snapchat de nieuwe manier om ouders meer controle te geven over hun kinderen op de app: ‘Family Centre’ noemt de gloednieuwe functie. Het moet ouders meer inzicht geven met wie hun tieners praten en omgaan online. Is dit een slimme zet van Snapchat of niet?

Nieuwe privacy-maatregelen

De nieuwe functie laat ouders toe om te zien wie hun kind toevoegt, volgt en meer op Snapchat. Op Snapchat voeg je mensen toe om er vervolgens mee te sturen, foto’s en video’s (of snaps) zijn de essentie van Snapchat. Family Centre zal helpen, maar het kan ook een probleem veroorzaken.

De onderliggende problemen

Snapchat is een plaats voor privé en intieme conversaties. Berichten die automatisch verdwijnen en screenshot-meldingen zijn slechts twee voorbeelden van privacy-maatregelen op de app. Hun niche is snelle en gemakkelijke conversaties voeren, terwijl andere apps bestaan om je leven te delen met de wereld. Ouders vertrouwen dit niet altijd, en daarom introduceert Snapchat ‘Family Centre’, om ouders wat meer ademruimte en houvast te geven.

Hoe zal dit aflopen?

Een mogelijk probleem is dat tieners de uitnodiging tot Family Centre moeten accepteren van hun ouders, waar veel tieners tegen zullen protesteren. Het gevaar is dat tieners Snapchat niet meer interessant gaan vinden, wat misschien wel de ondergang van de app betekent. We weten geen releasedatum op dit moment, maar gebaseerd op de screenshots laat het niet lang op zich wachten.

Posted in Snapchat, Social Media, Tools

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.