Menu Sluiten

Nieuws en Tips

10 Stevige tips voor meer volgers op Instagram

1. Volgen en ontvolgen

Er bestaat zoiets als de “growth-hacking” techniek. Veel bekende Instagrammers gebruiken deze techniek om snel hun aantal volgers uit te breiden. Eigenlijk houdt het gewoon simpel in dat je mensen gaat volgen, en als ze jou niet terug volgen, je die personen terug zal ontvolgen. Misschien is dit niet de meest nette manier, maar het is al meermaals bewezen dat het werkt! Er bestaan ook talloze apps en websites die dit allemaal voor jou doen, maar let hiermee op. Meestal zijn deze zaken betalend en werken ze ook helemaal niet.

2. Maak gebruik van call-to-actions

Heb je graag dat mensen reageren? Dat moet je daar ook om vragen! Gebruik daarom call-to-actions in je tekst die je onder afbeeldingen plaatst. Je kan bijvoorbeeld vragen naar een mening omtrent kleding, reisbestemming etc. Als bedrijf kan je bijvoorbeeld enkele producten naast elkaar zetten en dan al je volgers laten beslissen, dit is een techniek die zeker werkt! 

3. Hashtags

Probeer een regelmaat te vinden in het gebruik van hashtags voor je foto, niet teveel maar ook niet te weinig. Door middel van hashtags zal je overal vindbaar zijn op Instagram, en dus ook automatisch meer volgers gaan krijgen. Veel mensen neuzen eens rond via “zoeken”, en typen dan een bepaalde hashtag in. Als jouw foto daartussen staan, en die spreekt aan, dan zal die persoon je misschien gaan volgen. Ook gebruik je best populaire hashtags zoals: #vacation #socialmedia #facebook, tags zoals #likeforlike #vakantieaandezeevoor10dagen zijn echt wel not done. 

4. Esthetische feed

Het is meermaals bewezen dat je met een esthetische feed veel verder zal komen dan met andere soorten feeds. Hiermee bedoelen we dat je best zorgt dat de feed die je plaats ook wel degelijk past bij het merk of persoon die je wil zijn op Instagram. Het kiezen van een juiste filter kan hier al heel wat gaan helpen. Zelf gebruik ik VSCO-cam, een zeer uitgebreide app met voor ieder wat wils, en bovendien spotgoedkoop, een aanrader dus! 

5. Instellingen account

Zet je account openbaar. Mensen zijn sneller geneigd om een openbaar account te volgend dan ééntje die op privé staat. Je bent ook beter vindbaar wanneer je account op openbaar staat, via hashtags die je gebruikt zullen mensen je waarschijnlijk volgen!

6. Schrijf een bio

Vergeet zeker en vast je bio niet in te vullen. Je bio is het kleine tekstje dat mensen zien als ze op je account komen. Probeer iets aantrekkelijk, informerend te schrijven, zo zullen de mensen ook meer geïnteresseerd raken in je account.

7. Organiseer eens een winactie

Winacties hebben heel wat voordelen, zo zorgen ze ten eerste voor meer volgers en ten tweede voor meer interactie. Zo kun je je volgers bijvoorbeeld vragen een foto te “reposten” of in reacties mensen te laten taggen die graag datgeen zouden winnen dat jij online hebt geplaatst. Op die manier bereik je natuurlijk heel wat mensen. Zorg er wel voor dat datgene je weggeeft in verhouding staat met je volgers. Zo gaan mensen natuurlijk geen foto regrammen als je een koffietas weggeeft. Probeer deze acties wel niet te vaak te doen, je wil ten alle tijde voorkomen dat je account een soort webshop wordt. 

8. Meer te weten komen over je volgers

Hoe doen mijn foto’s het op Instagram? Hoeveel volgers heb ik bijgekregen in welke tijdspanne? Het zijn allemaal vragen die je makkelijk beantwoord zal zien met apps als Volgers+, Followers, … Deze apps geven je een perfect beeld van hoe jouw Instagram account zich gedraagt op het net. Ze zijn bovendien ook gratis, dus zijn zeker en vast het proberen waard!

9. Beeldkwaliteit

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat de kwaliteit van je foto zeer belangrijk is. Dit is zowat een algemene regel op alle social media, een kwaliteitsvolle foto zal nu eenmaal meer aandacht krijgen dan een gepixelde foto! Zorg dus dat je afbeelding binnenkomt in de hoogst mogelijke kwaliteit, want Instagram schaalt de afbeeldingen sowieso nog een beetje bij omdat de bestanden anders te groot worden. 

10. Foto’s delen

Deel je foto’s ook op andere social media. Op die manier komen andere mensen ook te weten dat je een Instagram profiel hebt, en zullen ze dat zeker wel eens willen bezoeken. Facebook en Twitter zijn hiervoor de beste kanalen om je profiel te gaan delen.

▶▶ ONTDEK ONS AANBOD OPLEIDINGEN EN WORKSHOPS ◀◀

KMO’s hebben vaak de vraag hoe ze het best starten met online conversatie en sociale media. Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van dit fantastische medium te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen.

Posted in Instagram

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.