Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Meta lanceert Threads: De nieuwe Twitter-concurrent

Meta heeft zojuist hun nieuwste app gelanceerd, genaamd Threads. Deze app belooft de concurrentie aan te gaan met Twitter en biedt een frisse kijk op sociale media. Hoewel de app nog in de beginfase zit, zijn er al enkele veelbelovende functies bekendgemaakt.

Wat onmiddellijk opvalt aan Threads is het strakke en eenvoudige ontwerp, vergelijkbaar met de Twitter-feed. De app maakt gebruik van een gedecentraliseerd protocol, wat zorgt voor meer draagbaarheid en controle over je eigen gegevens.

Een van de belangrijkste functies van Threads is de mogelijkheid om berichten te plaatsen van maximaal 500 tekens lang. Dit biedt voldoende ruimte om je gedachten te delen, inclusief links, foto’s en video’s tot 5 minuten lang.

Net als op Twitter worden de berichten in Threads weergegeven in een overzichtelijke feed. Hier kun je berichten leuk vinden, delen en erop reageren. Ook zijn er aanbevelingen van interessante content om je op weg te helpen.

Threads heeft ook een handige schakelfunctie tussen de lichte en donkere modus, waardoor je het uiterlijk van de app kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Hoewel de app nog in ontwikkeling is, zijn er al enkele toekomstige functies aangekondigd. Binnenkort kun je bijvoorbeeld spraaknotities toevoegen aan je berichten, evenals het taggen van foto’s en video’s. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid van postreacties, hoewel Meta ervoor wil zorgen dat de gebruikersinterface niet te druk wordt.

Om de interactie te stimuleren, zal Threads ook aanbevelingen tonen van accounts die je niet volgt. Op deze manier kun je nieuwe interessante gebruikers ontdekken en je netwerk uitbreiden.

Hoewel hashtags op dit moment nog niet actief zijn op Threads, wordt er overwogen om ze in de toekomst toe te voegen. Ook de benaming van bepaalde acties, zoals het opnieuw delen van berichten, is nog niet definitief vastgesteld.

Meta belooft dat gebruikers volledige controle hebben over hun Threads-ervaring. Bij de lancering kun je ervoor kiezen om reacties alleen toe te staan van profielen die je volgt, of juist openbaar voor iedereen. Daarnaast biedt de app diverse tools om de toegankelijkheid en interactie te beheren.

Threads heeft zijn debuut gemaakt in meer dan honderd landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Europese gebruikers moeten echter nog even wachten voordat ze toegang krijgen tot de app. Dit heeft te maken met de Digital Markets Act (DMA), een Europese verordening die de regulering van techplatforms in de EU beoogt. 

Instagram-baas Adam Mosseri heeft aangegeven dat het complex is om te voldoen aan de wetten die volgend jaar van kracht worden. Meta wil niets lanceren wat niet compatibel zal zijn met de toekomstige regelgeving.

Volgens de DMA wordt Meta beschouwd als een “poortwachter”, een techbedrijf dat zo groot en invloedrijk is dat het moet voldoen aan speciale regels, zoals het niet bevoordelen van de eigen diensten en beperkingen op het overdragen van gebruikersgegevens tussen platforms. De GDPR, de Europese privacywetgeving, zou ook problemen kunnen veroorzaken, aangezien Threads veel gegevens van gebruikers zou verzamelen, waaronder locatiegegevens, financiële gegevens, gezondheidsinformatie en “gevoelige informatie”.

Meta heeft meer duidelijkheid nodig over de beperkingen die Europa oplegt voordat ze Threads in de EU kunnen lanceren. Hoewel het een belangrijke markt is voor Meta, is het voor hen geen optie om afwezig te blijven op dit continent. Mosseri benadrukte dat het bedrijf van plan is om Threads ook in Europa te lanceren, maar dat dit veel tijd zal vergen.

Voor Europese gebruikers bestaat er echter nog steeds een mogelijkheid om toegang te krijgen tot Threads. Door gebruik te maken van “sideloading” kunnen gebruikers de app installeren via een omweg, waarbij de officiële appstores worden omzeild. Dit vereist echter enige digitale vaardigheid.

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen of Threads de nieuwe Twitter zal verslaan, zijn de eerste indrukken veelbelovend. De combinatie van het strakke ontwerp, de gedecentraliseerde benadering en de belofte van toekomstige functies maken van Threads een interessante concurrent in het sociale media-landschap.

Heb jij Threads kunnen installeren? Wat zijn jouw eerste bevindingen? Deel in de comments hieronder. 

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Meta, Meta

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.