Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Waarom je niet langer mag wachten met video

2019 wordt hét jaar van social video

Een tijdje geleden gaven we je op onze blog een stappenplan mee om je eigen social video te maken. In ons artikel met social media trends voor 2019 kon je al lezen dat video alleen maar relevanter en belangrijker wordt binnen een goeie social media strategie. Live video, Stories, streaming, Facebook Watch, … allemaal zaken die ook het komende jaar niet weg te denken zullen zijn, nóg meer dan de voorbije jaren al het geval was.

Facebook <3 video

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat video het type bericht is dat het beste presteert op Facebook. Om er een cijfer op te plakken: volgens een onderzoek van BuzzSumo genereert video zo’n 59% meer engagement dan andere types berichten.

De best presterend etypes Facebookposts op basis van engagement volgens het onderzoek van BuzzSumo.

Volgens Facebook marketing expert Mari Smith gebruik je in jouw communicatie op Facebook best deze mix: 70% video, 20% foto’s en 10% links. Steeds meer bedrijven zetten in op video, maar vaak komt dit toch niet in de buurt van deze 70%. Toch raden we je aan om even stil te staan bij hoeveel video je nu gebruikt, en hoe je dit indien nodig nog kan verhogen. Er hoeft echt niet veel werk (of geld) te kruipen in een goeie video. Daarover meer verder in dit artikel.

Mark Zuckerberg en co willen alvast dat je inzet op video. Al een 5-tal jaren zien we dat dit steeds meer aan belang wint op Facebook, o.a. met de invoering van Live video enkele jaren geleden. Nu ze hun videoplatform ‘Watch’ naar voor duwen, is het nog duidelijker dat ze de strijd met Netflix en soortgenoten aan willen gaan. Daar schreven we recent nog het artikel ‘Facebook en chill’ over op onze blog. Het plan van Facebook is dat het platform in de nabije toekomst grotendeels uit video bestaat. Ze zijn alvast goed op weg.

Nog een extraatje uit het onderzoek van BuzzSumo dat we graag met jou delen: een grafiek met de optimale lengte van een video op Facebook.

Zoekmachine YouTube

Facebook is natuurlijk niet het enige platform waar video een rol speelt. Zo is het videoplatform YouTube ook een enorm belangrijke speler. Veel kinderen en jongeren kijken meer naar YouTube dan naar televisie. Vloggers zijn bij dit publiek grotere sterren dan tv-persoonlijkheden.

Wat YouTube nog interessanter maakt? Het speelt een steeds grotere rol bij je vindbaarheid. YouTube is eigendom van Google en na Google de grootste zoekmachine ter wereld. Je merkte waarschijnlijk wel al dat er bv. steeds vaker video’s worden weergegeven bij de zoekresultaten in Google.

Authentieke Stories

Stories worden de nieuwe newsfeed. Je vindt ze terug op Facebook, WhatsApp, Messenger, Snapchat, Instagram, YouTube, … en binnenkort misschien zelfs LinkedIn! Het verticale formaat is op maat gemaakt voor smartphone en dus heel mobile-friendly. In combinatie met het vluchtige aspect van Stories – ze verdwijnen na 24 uur – maakt dit het ideale medium voor authentieke video.

Stories komen echter over. Je zit in het moment van de dag en toont je menselijke kant. Hou het kort en simpel: geen uitgebreide scenario’s en draaiboeken of duur materiaal. Gewoon jezelf blijven en real-life een verhaal vertellen met enkele beelden. Op onze blog deelden we al eens enkele tips om aan de slag te gaan met Instagram Stories.

Aan de slag met social video

Zoals eerder aangehaald hoeft er echt niet veel tijd of budget in een goeie video gestoken te worden. Op sociale media scoort authentieke video vaak het beste. Je kan met je eigen mensen aan de slag en hebt genoeg aan een goeie smartphone. Een journalistieke blik komt zeker van pas als je wil vloggen. Je video hoeft zeker niet 100% perfect en afgelikt te zijn, zolang je maar geloofwaardig over komt.

Wil je zelf leren hoe je jouw verhaal vertelt aan de hand van bewegende beelden? Zonder dat je een groot budget of duur materiaal hebt?  Schrijf je dan snel in voor onze hands-on workshop ‘Video meets social media’. Geen zorgen, er is geen voorkennis nodig, enkel een smartphone! Geef je het toch liever uit handen? Wij helpen je graag met jouw video marketing! Aarzel niet om ons te contacteren!

Posted in Video

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.