Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Het GoPro effect

Het GoPro effect, meer dan alleen maar een compacte camera

Wie op een correcte manier social media wil gaan gebruiken, moet zorgen voor een constante toestroom van inhoud. Stevige en visueel mooi ogende content trekt bezoekers aan en die bezoekers kunnen potentiële klanten worden. Het maken van die knappe content vormt vaak een struikelblok van formaat, al niet het minst vanwege het idee dat dit enkel kan met groot en duur materiaal.
Een uit de kluiten gewassen fototoestel, een logge videocamera, een decor dat passend moet zijn, een beeldvorming volgens de gulden snede … het koud zweet breekt heel wat mensen nu al uit.

Maak kennis met het GoPro effect

We kennen GoPro allemaal als de wereldleider op gebied van actioncams. Iedere atleet die zichzelf iet of wat respecteert heeft er wel ergens eentje in huis. Maar het Amerikaanse merk lag ook de de basis van 1 van de meest cruciale grondverschuivingen ooit: SIZE DOES MATTER.

Als eersten slaagden ze erin de kracht van een fullsize videocamera in een klein doosje te gaan proppen. Voorbij waren de dagen dat je met een blok van ettelijke kilo’s op je schouder moest gaan filmen. Gewoon even de GoPro uit je broekzak halen, pointen, drukken en klaar.

De kwaliteit werd beter en beter, de opties uitgebreider en met de laatste versie kun je zelfs livestream-sessies gaan houden op je favoriete social media kanaal. Foto nemen terwijl je filmt (met beeldstabilisatie) en je ook rechtstreeks je beelden op Facebook dumpt? Niet alleen was dat vroeger helemaal uit den boze, maar in de goeie ouwe tijd had je minstens een vrachtwagen nodig om het allemaal te vervoeren en een universitaire opleiding om het kunnen gebruiken.

Go Pro met GoPro

Zomaar een merknaam gaan koppelen aan een effect is een gedurfde stelling, maar ze klopt wel volledig. Hun kleine camera had een dusdanige impact op de markt, dat zowat ieder ander merk ter wereld niet anders kon dan volgen. Om in te spelen op de trend van het hier, nu en live moesten camera’s, fototoestellen en smartphones GoPro-ified worden. Klein, hoge kwaliteit en bruikbaar met de duim.

Het maken van leuke, hippe en vooral aantrekkelijke content voor je website of social media kanalen hoeft dus niet langer nog een struikelblok te zijn. Al het materiaal dat je nodig hebt, past gewoon in je tas, net naast je boterhammen.

We geven graag ook nog even mee dat we zelf een resem aan coole opleidingen aanbieden, waar het gebruik van GoPro en smartphone aan bod komen. You know, just sayin’.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie?  Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen

Posted in Video

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.