Menu Sluiten

Nieuws en Tips

5 manieren om video in te zetten voor je eindejaarscampagnes op sociale media

Gebruik jij al video als content voor je sociale mediaplatformen? Nee? Spring dan op de kar, want het is dé manier om je bedrijf te laten opvallen tussen al dat eindejaarsgeweld!

Ons brein houdt van bewegende beelden. Volgens een aantal studies zou zelfs 95% van de gemiddelde kijker een boodschap onthouden indien deze via video overgedragen wordt. Daartegenover staat dat slechts 10% zich diezelfde boodschap herinnert indien deze gewoon gelezen wordt. Conclusie? Video marketing is de meest effectieve manier om je content op een creatieve manier te brengen! Diensten promoten, vakantiebestemmingen in de kijker plaatsen of je producten online aan de man brengen? Met video zorg je ongetwijfeld voor een geboeid publiek!

Nog een extra argument nodig? Wel, volgens onderzoek van Animoto gaf het testpubliek aan dat video (op sociale media) voor hen de meest nuttige manier was om nieuwe producten te ontdekken tijdens hun zoektocht naar eindejaarsgeschenken. Ben je niet 100% zeker hoe je dat moet aanpakken? Wij geven je hieronder graag wat inspiratie.

Interesse opwekken met een teaser

Ben je van plan om tijdens de eindejaarsperiode uit te pakken met mooie promoties en kortingen? Wacht dan niet langer en maak je doelpubliek er nu al warm voor door hen te teasen met wat korte video content. Roep op om je sociale media in de gaten te houden voor meer nieuws, laat ze je product reeds opslaan in hun favorieten en zorg dat ze je naam onthouden wanneer ze straks beginnen aan hun zoektocht naar het perfecte kerstcadeau.

Seizoensgebonden promotie(s)

Heb je voor je bedrijf netjes alle promoties uitgestippeld en ben je klaar om ze met je publiek te delen? Vergeet dan zeker niet om steeds een duidelijke call-to-action toe te voegen aan je video en zorg indien mogelijk voor een directe link naar je product, dienst of promotie.

Wees een bron van informatie met interessante how-to’s

Zoals je misschien wel al gehoord hebt, zijn sociale media veel meer dan enkel en alleen maar een plek om je producten of diensten aan te bieden. Probeer even af te stappen van je commerciële boodschap en zorg voor boeiende content die een bron van inspiratie kan zijn voor je doelpubliek. Hoe maak ik een kerstkrans, hoe bereid ik een fantastisch kerstdiner, hoe kleed ik mij het best voor een kerstfeestje, enzovoort. Geef nuttige tips waarvan je zeker bent dat het andere mensen kan helpen en deel ze met je volgers in de vorm van snackable video’s.

Je zorgt er uiteraard wel best voor dat je how-to’s op de één of andere manier steeds gelinkt kunnen worden aan je product of diensten. Denk even na over hoe jij met de kennis die je hebt vergaard over jouw sector anderen van dienst kan zijn. Je botst vast wel op enkele leuke ideetjes!

Gebruik reminders om de aandacht te trekken

Niet alle video content – en ook content in het algemeen – hoeft gedeeld te worden op je feed. Ga bijvoorbeeld niet elke dag een post plaatsen en maak in plaats daarvan gebruik van Facebook Stories en Instagram Stories. Aangezien deze slechts 24u zichtbaar blijven, kunnen je verhalen perfect dienst doen als korte reminders die op hun beurt verwijzen naar een specifieke promotie in je feed of rechtstreeks linken naar je website.

Laat de mens(en) achter het merk zien

We gaven het daarnet al even kort aan, maar benadrukken graag nog eens hoe belangrijk het wel niet is om meer te delen dan enkel maar commerciële content. Door te laten zien wie er achter het merk zit, kunnen je volgers er een gezicht op plakken en da’s ideaal om in te spelen op het emotionele aspect. Poseer in een (zo lelijk mogelijke?) kersttrui, laat zien hoe mooi jullie kantoor versierd is en wens je klanten een fantastisch eindejaar toe!

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen

Posted in Design, Video

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.