Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Weinig tijd? Bekijk YouTube video’s aan een versneld tempo.

Kijk jij soms YouTube video’s aan een verhoogde snelheid? YouTube liet weten dat steeds meer mensen de ‘afspeelsnelheid’ functie van YouTube ontdekken. Zelfs met de versnelde afspeelsnelheid blijven alle gebruikers samen gemiddeld nog zo’n 900 jaar aan content bekijken per dag.

“YouTube ondersteunt momenteel verschillende afspeelsnelheden: 0,25x, 0,50x, 0,75x, Normaal (standaard), 1,25x, 1,5x, 1,75x tot zelfs 2x de standaard snelheid. Uiteraard kijken de meeste mensen op de standaardsnelheid, maar we ontdekten dat wanneer mensen deze functie wel gebruiken, de overgrote meerderheid ervoor kiest om iets sneller te kijken.”

Volgens YouTube wordt de 1,5x snelheid het meeste gekozen als alternatief voor de standaard snelheid, gevolgd met een nipte tweede plaats voor 2x, terwijl 1,25x blinkt met brons.
VB PC
Voorbeeld van op desktop.
VB GSm
Voorbeeld mobiel.

Interessante trends bij het versneld kijken

Het gigantische videoplatform verzamelt altijd zoveel mogelijk informatie over het gedrag van hun kijkers. Op die manier willen ze betekenisvolle updates ontwikkelen om de gebruikerservaring telkens te verbeteren. Zo kwam YouTube in hun onderzoek te weten dat de afspeelsnelheden voor de meeste gebruikers doorheen de dag alsmaar sneller wordt.

Rond 6 uur ’s ochtends worden afspeelsnelheden niet zo vaak gebruikt. Gebruikers beginnen video’s in hogere snelheden te bekijken naarmate hun dag vordert. Er is een lichte daling in het gebruik rond de lunch (tussen 12u00 en 13u00) en het avondeten (tussen 19.00 en 20.00). Later op de avond wordt het gebruik weer opgepikt. Het gebruik van de 1,5x snelheid piekt tussen 21u00 en 01u00. 

Mensen willen meer zien in kortere tijd

In onze always-connected wereld consumeren mensen voortdurend media in al haar varianten. Het is zelfs zo dat we op een punt komen waar zelden een moment is waar we aan geen enkele vorm van media worden blootgesteld. Die constante blootstelling leidde al tot een evolutie in de manier waarop we content consumeren. Mensen wennen steeds meer aan ‘skippen’ in video-content. Deze trend in het gebruiken van de versnelde afspeeltijden ligt in lijn met de aandachtsspanne van het publiek.

Heeft deze ontwikkeling impact op mijn content?

Ja en nee. Ja, want de gevaren van saaie content zijn nu groter dan ooit. Vroeger raakte je nog weg met een dood moment in je video. Nu gaat dat echter ten koste van de kijktijd. En dat is net één van de statistieken die YouTube het belangrijkst vindt om je video verder op het platform aan te bevelen. Het antwoord is ook nee. Indien je interessante en leuke content maakt, blijven mensen wel aan één stuk kijken. Al dan niet versneld.

Voor de rest denken experts dat het invloed zal hebben op de gemiddelde duur van een YouTube video. Veel mensen kijken content versneld omdat ze bijvoorbeeld te weinig tijd hebben. Hoe korter iets duurt, hoe minder sterk ze de neiging hebben iets versneld te bekijken. Hoe dan ook, het zijn interessante bevindingen die we op de voet blijven volgen.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Social Media, Video, YouTube

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.