Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Plan Instagram Reels in via de Meta Creator Studio App!

Plan Instagram Reels in via de Meta Creator Studio App!

Goed nieuws voor wie hun Instagram content graag vooraf inplant. Vanaf nu plan je Reels gemakkelijk in via de Meta’s Creator Studio app – ook gekend als Studio voor Makers. Het gevolg? Je plant je Reels vanaf nu in op de beste tijdstippen. Zo haal je het onderste uit de kan met jouw korte filmpjes op Instagram.

Inkorten, inplannen en we zijn live!

Zoals je in bovenstaande video ziet, hebben alle gebruikers nu toegang om Reels op voorhand en op eender welk tijdstip in te plannen. Dit doe je met Meta’s Creator Studio op jouw computer. De Creator Studio biedt je ook een verscheidenheid aan tools en features die helpen om jouw content uniek te maken.

Meta heeft dit de voorbije maanden getest. Het zou kunnen dat je hier al toegang tot had, maar nu is de functie voor iedereen beschikbaar. Het moederbedrijf van Instagram en Facebook voegde onlangs ook al een videomontage tool toe aan de app die het gemakkelijker maakt om langere clips te monteren in kortere fragmenten.

Gemakkelijker short-form content inzetten

Beide functies zijn handige toevoegingen. Ze maken het voor bedrijven en creators gemakkelijker hun short-form contentstrategie uit te werken en die tot in de puntjes op te volgen. Meta liet ook weten dat ze bezig zijn met een nieuwe Reels API. Die zou zorgen dat je Reels binnenkort ook via management tools van derde partijen inplant.

Stilletjesaan krijgen we meer en meer manieren om Reels in te zetten. Met in het achterhoofd dat de short-form video trend geen tekenen toont van af te zwakken, zijn deze updates zeker geen overbodige luxe.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Instagram, Social Media

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.