Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Voeg vanaf nu clickable links toe aan foto’s op LinkedIn!

Mensen zo snel mogelijk overtuigen om naar jouw website door te klikken, is waar het allemaal om draait op sociale media. Online platformen doen er dan ook alles aan om interacties te optimaliseren en zo de overtuigingskracht om door te klikken te boosten. Ook LinkedIn doet er aan mee, ze introduceerden kort geleden de ‘clickable link’. 

Met deze nieuwe functie van LinkedIn moedig je jouw volgers aan om rechtstreeks actie te ondernemen op jouw content door een klikbare link toe te voegen aan foto’s of video’s. Er zijn talloze situaties waar de clickable link een meerwaarde biedt. Het belangrijkste aan deze feature is dat je mensen sneller overtuigt om door te klikken in plaats van met een link te werken in de copy. De overtuigingsdrempel verkleint dus een stuk. Enkele voorbeelden van situaties waar dit handig kan zijn:

 • Wanneer je een product voorstelt, wijs je zo de ontvanger meteen door naar de webpagina van het product.
 • Wanneer je in een LinkedIn-post een onderwerp aanhaalt, voeg je op de visual een link toe naar een blogpost waar je dieper ingaat op het onderwerp.
 •  Wanneer je vacatures online plaatst, verwijs je zo naar de jobpagina op je website.

Wil je het uitproberen? Volg dan deze stappen!

 1. Klik in de mobiele app van LinkedIn op ‘Plaatsen’.
 2. Voeg een foto of video toe aan het bericht.
 3. Klik onderaan op het link-pictogram.
 4. Voer de correcte URL in en een tekst die de uiteindelijke button moet tonen.
  TIP: om zeker te zijn dat de URL correct is en werkt, klik je op ‘Link bekijken’.
 5. Klik op ‘Gereed’.
 6. Zet de door LinkedIn gegenereerde button op de gewenste plaats. Grootte kan je (nog niet) aanpassen.
 7. Klik op ‘Volgende’.
 8. De link werd toegevoegd! Schrijf bijhorende copy en publiceren maar!

Good to know: LinkedIn rolt de functie geleidelijk aan uit. Het is mogelijk dat je deze functie nog niet kan gebruiken. Het is ook alleen mogelijk om clickable links toe te voegen via de mobiele app en dus niet via desktop. De clickable links werken wel op de desktop-app van LinkedIn.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Linkedin

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.