Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Creëer vanaf nu slideshows van stilstaande beelden op TikTok

TikTok voegde sinds kort de ‘Fotomodus’ toe aan de applicatie. De naam zegt het zelf. In plaats van (korte) video’s te uploaden, waar het platform voor gekend is, upload je vanaf nu ook foto’s. De fotomodus lijkt precies op de carrousel-posts van Instagram. Het enige verschil is dat je op TikTok ook muziek toevoegt aan de beelden en dat TikTok automatisch voor je door de foto’s scrolt als je dit zelf niet doet.

Een totaalbeleving op TikTok

Het is geen update die je van TikTok verwacht, maar het opent wel nieuwe creatieve opties die een totaalbeleving maken van TikTok. Wij voelen alvast de nieuwe trends komen: before & after’s, carrousels van memes, snel verhalen vertellen … Daarnaast is het nu ook mogelijk captions toe te voegen aan TikToks tot 2.200 tekens, wat een pak meer is dan de 300 tekens van voorheen.

Middelvinger naar Instagram?

TikTok is razend populair – dat valt niet te ontkennen. Wat we ook niet kunnen ontkennen, is dat sociale media platformen graag kopiëren van elkaar. Nadat Instagram TikTok’s succesformule kopieerde en lanceerde als ‘Reels’ is dit misschien een middelvinger van TikTok naar Instagram.

TikTok als vervanging voor Google?

Google zelf merkte onlangs op dat bijna 40% van de jongeren nu TikTok gebruikt om dingen op te zoeken. Zo gaan ze op TikTok bijvoorbeeld recepten opzoeken in plaats van op Google. Het lijkt er dus op dat TikTok op alle vlakken een grote rol begint te spelen in het (sociale) media landschap.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Instagram, TikTok

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.