Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Wil jij weten wie jou heeft ontvriend op Facebook of Twitter?

Ik heb het al zo vaak gedaan maar als iemand het met mij doet dan vind ik het niet zo leuk. Ik heb het natuurlijk over ontvrienden. 

Tot voor kort kon je via Facebook niet zien wie jou uit zijn vriendenlijstje heeft geschrapt. Je had er het raden naar. Soms kwam je er toevallig op uit en dat was dan natuurlijk niet zo heel fijn. Niet erg als dit een verre kennis is maar van zodra deze ‘kennis’ uit uw nabije omgeving komt stel je je toch wel enkele vragen.

Nu kun je via een Chrome of Firefox extensie makkelijk zien wie jou vriendje niet meer wil zijn. Je installeert de plug-in en klaar is kees!

Hoe?

Via Chrome extensies ga je op zoek naar Unfriend Notify voor Facebook. Je voegt deze extensie toe aan Chrome.

Van zodra je de extensie hebt toegevoegd en geactiveerd, dan zul je op in vriendengedeelte op Facebook een extra tab ‘Lost Friends’ te zien krijgen. ( De pagina refreshen helpt mocht het niet direct lukken.)

Je zult na de activering van de extensie ook een melding in uw browser krijgen van zodra er iemand het aandurft op jou uit zijn vriendenlijstje te schrappen.

Opgelet! Je kunt de installatie van deze extensie nadien niet meer ongedaan maken. Men weze gewaarschuwd!

Bij Twitter kun je trouwens al een tijdje net hetzelfde doen.

Ik ga hiervoor heel regelmatig bij unfollowers.com checken wie me uit zijn lijstje heeft geschrapt. Zolang het hier nobele onbekenden zijn of personen die ik door één of andere reden zelf niet volg laat ik het echt niet aan mijn hart komen. Kom ik tot de conclusie dat er op een korte periode verschillende ‘waardevolle’ volgers zijn afgehaakt dan ga ik me toch even afvragen wat er precies verkeerd is gelopen. Op die manier probeer ik mijn online gedrag positief bij te sturen.

Leren uit onze fouten heet dat.

Posted in Facebook

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.