Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Facebook voegt nieuwe functies toe aan Messenger voor hun 10e verjaardag

Eind augustus was het 10 jaar geleden dat Facebook Messenger werd gelanceerd als een aparte app. Als onderdeel van Facebook’s doel om de markt van sociale communicatie te domineren. De app heeft veel veranderingen ondergaan in de eerste tien jaar van zijn bestaan en om deze mijlpaal te vieren heeft Facebook een reeks nieuwe Messenger-functies aangekondigd, ontworpen om zowel een feestelijke stemming op te wekken als geheel nieuwe functionaliteit toe te voegen om verdere interactie en gebruik van messaging te stimuleren.

Poll Games

Als eerste voegt Facebook nieuwe Poll Games toe in Messenger, een interactieve peilingoptie waarmee je nieuwe dingen over je vrienden te weten kunt komen.

Zoals uitgelegd door Facebook:

“Je kunt nu ‘Most likely to’ spelen in polls om je te helpen ontdekken wat je vrienden echt denken over onderwerpen als wie is “het meest waarschijnlijk om cadeaus te geven op hun eigen verjaardag?”, “het meest waarschijnlijk om te vechten tegen zombies terwijl iedereen wegrent?” en “het meest waarschijnlijk om hun vlucht te missen?️”

Je kunt ook je eigen prompt schrijven voor je poll. Het is manier om de betrokkenheid binnen Messenger chats te stimuleren en het kan een leuk idee zijn om de discussie in je groepen aan te wakkeren.

“Om een poll te spelen in je groepschat, tik je op ‘Polls’ en selecteer je het tabblad ‘Most Likely To’ om een vraag te kiezen en de namen van chatdeelnemers te selecteren die als mogelijke antwoorden moeten worden opgenomen.”

Deel Facebook-contacten

Facebook voegt ook een nieuwe manier toe om Facebook-contacten te delen met vrienden via Messenger.

Het proces is vrij eenvoudig:

“Selecteer gewoon de contactpersoon die je wilt delen, ga naar de chat-instellingen en tik op ‘Contact delen’ onder het kopje ‘Meer acties’.”

Dat zou het makkelijker kunnen maken om mensen via de app met elkaar in contact te brengen en mensen door te verwijzen voor zaken, wat potentiële netwerkvoordelen oplevert.

Woordeffecten

Facebook maakt ook van de gelegenheid gebruik om een voorproefje te geven van de komende ‘Word Effects’ optie, “een spannende nieuwe manier om woorden te koppelen aan de emoji’s die betekenis hebben voor jou en je vrienden”.

Zoals je in het voorbeeld ziet, kies je met Woordeffecten een emoji uit die aan een bepaald woord of een bepaalde term wordt gekoppeld. Wanneer het woord dan in de chat gebruikt wordt zorgt het voor een explosie van dat emoji-teken op het scherm. Dat kan irritant worden, maar het kan ook een interessante manier zijn om je groepschats op te fleuren en specifieke termen te benadrukken die een speciale betekenis hebben voor jou en je vrienden.

Word Effects zullen pas in de nabije toekomst naar Messenger komen.

Verjaardagscadeau-optie

Facebook voegt ook een nieuwe verjaardagscadeau-optie toe voor betalingen binnen Messenger, die je geldoverdracht aflevert met nieuwe inpakpapier- en virtuele balloneffecten. Ook een verjaardag-chat thema en 360-achtergrond, die inhaken op de feestelijke toon. Er wordt ook een verjaardagsliedje Soundmoji toegevoegd en nieuwe effecten voor berichten.

"Messenger is 10!" stickerpakket

Facebook heeft ook een “Messenger is 10!“-stickerpakket gelanceerd, als je de lange levensduur van de app heel graag wilt meevieren.

Belangrijke Messenger mijlpalen

En tot slot heeft Facebook ook wat inzichten gedeeld in belangrijke mijlpalen van Messenger – waaruit onder andere blijkt dat spraaknotities dit jaar op een all-time high staan.

Misschien hebben de lockdowns ervoor gezorgd dat we andere mensen niet meer horen praten, of misschien is het een onderdeel van de bredere audio sociale trend. Hoe dan ook, een aantal interessante inzichten in het gebruik van Messenger door de tijd heen en de belangrijkste trends die van invloed zijn geweest op de ontwikkeling van de app.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Facebook

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.