Menu Sluiten

Nieuws en Tips

5 manieren om de interactie op jouw social media te verhogen

Interactie op social media

1 ) Stel vragen

Een post op Instagram, LinkedIn of Facebook waar een simpele vraag wordt gesteld kan leiden tot veel reacties.  Bijvoorbeeld een ‘This or That’. Voeg zeker een afbeelding toe en zorg dat de keuze ook op de afbeelding zichtbaar is. 

2 ) Voeg altijd een afbeelding of video toe

Facebookcontent met afbeeldingen ( 1 of meerdere ) genereren 2.3 keer meer interactie dan posts zonder afbeelding. Voeg dus altijd een afbeelding of video toe om jouw engagement te verdubbelen

3 ) Gebruik Hashtags 

Gebruik de juiste hashtags en meer mensen zullen jouw content vinden, interageren en jouw pagina volgen. Zeker bij Instagram en LinkedIn is het gebruik van Hashtags aangewezen.  

4) Maak inspirerende content

Hou het WIIFM (what’s in it for me) gehalte zo hoog mogelijk. Mensen willen geïnspireerd worden en bijleren. Mensen gaan ook reageren op berichten waar veel emotie aan vasthangt. Stel jouw eigen berichten in vraag. Zou jij deze willen zien voorbij komen en vooral, zou jij reageren op je eigen content? 
 

5) Vier speciale dagen

Niet veel mensen zullen reageren op berichten met bedrijfsnieuws of een “saai’ artikel, maar zo goed als iedereen zal reageren op een post waarin je een medewerker in de bloemetjes zet of iedereen Happy New Year wenst. Volg inhakers op speciale dagen doen het altijd goed en er is altijd wel iets te vieren.  

 

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van je organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Facebook, Instagram, Linkedin, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, YouTube

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.