Menu Sluiten

Nieuws en Tips

10 Facebooktrends die je moet weten in 2021

Wil je in 2021 meer inzetten op Facebook? Dan zijn dit de 10 trends waar je zeker rekening mee moet houden!

1. Facebook Live terug in het voordeel

Het gebruik van Facebook Live stijgt met 26.8% jaar-op-jaar in Q2 2020 en zal waarschijnlijk doorgaan in 2021. Ga dus zeker aan de slag met live video!

2. Het AR-Ecosysteem op Facebook

Meer dan 400.000 makers uit 190 landen hebben Spark AR Studio van Facebook gebruikt om meer dan 1,2 miljoen AR-effecten te publiceren. Heeft jouw bedrijf al z’n eigen filter? Houd zeker onze blog in de gaten om te weten te komen hoe je dat juist doet!

3. Facebook-videomarketing blijft groeien

Het totale percentage Facebook-videocontent in Q3 2020 steeg met  2,6%  ten opzichte van Q3 2019. Heb jij al video ingezet voor je bedrijf?

4. Facebook-groepen worden populair

Verwacht dat Facebook-groepen in 2021 in populariteit zullen toenemen. Nu al zijn er meer dan 10 miljoen groepen die door meer dan 1,4 miljoen mensen wereldwijd worden gebruikt.

5. Online winkelervaring wordt nog belangrijker

Met de lancering van Facebook-winkels en de e-commerce-boom zullen in 2021 meer consumenten op Facebook winkelen.

6. Newsfeed-advertenties blijven koning

In het derde kwartaal van 2020 ontving de nieuwsfeed van Facebook  58,2%  van de relatieve advertentie-uitgaven van bedrijven en een klikfrequentie van 1,82% hoger dan videofeeds en instream-video’s.

7. Chatbots krijgen  meer potentieel

40 miljoen bedrijven gebruiken Facebook Messenger om met consumenten te communiceren en dit zal naar verwachting in 2021 blijven groeien.

8. Meer ondersteuning voor kleine bedrijven

we zien mogelijk meer ondersteuning voor kleine bedrijven door Facebook in 2021 bovenop de  $100 miljoen  aan subsidies die het dit jaar heeft uitgerold.

9. User-generated content verdubbeld

User-generated content op Facebook is dit jaar exponentieel gegroeid, meer dan een verdubbeling van 223 miljard weergaven in januari 2020 tot 495 miljard  weergaven in augustus 2020.

10. Gebruik hashtags om je bereik te vergroten

Men doet voortdurende inspanningen om het potentieel van hashtags te benutten, verwacht daarom dat het gebruik ervan op Facebook in 2021 zal toenemen.

Download onze handige infographic!

Vul je email in om snel de infographic te downloaden.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Facebook

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.