Menu Sluiten

Nieuws en Tips

De beste momenten om te posten op sociale media?

Wanneer jouw post het beste scoort op sociale media hangt uiteraard af van jouw publiek en volgers. Toch wijzen diverse onderzoeken uit dat er specifieke tijdstippen zijn waar volgers het meest interactief omgaan met content op sociale media. Afhankelijk van jouw product, dienst of zelfs het onderwerp van de post varieert dit.

Dit zijn geen richtlijnen die jouw strategie gaan optimaliseren. Het is cijfermateriaal afkomstig uit studies die bestudeerden op welke momenten mensen het actiefst zijn op sociale media. Zoals eerder gezegd is het mogelijk dat op jouw kanalen met jouw volgers posts op andere tijdstippen beter scoren. Het zijn algemene indicaties om in jouw achterhoofd te houden.

Recap

De beste momenten om berichten op sociale media te plaatsen zijn 8:41, 15:15 en 19:00.  

De beste klokslagen om berichten op sociale media te plaatsen zijn 9:00, 10:00 en 19:00.

De slechtste momenten om op sociale media te posten zijn 01:00, 02:00 en 03:00.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Marketing, Social Media

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.