Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Digital detoxen in de vakantie? Of toch maar niet?

Vakantie op internet bestaat helaas niet

Aaaah, de vakantieperiode is aangebroken en is het tijd om heel even de stress van werk en andere verplichtingen achter ons te laten. We trekken de stekker uit onze sociale media accounts en bekommeren ons daar wel weer om eenmaal we terug zijn. Digital Detoxen, een hip en trendy woord dat helemaal in is dus waarom zou ook jij niet op deze tendens meesurfen? Enkele dagen of weken helemaal niets op je kanalen posten, dat kan toch allemaal zo erg niet zijn? Helaas gaan we hier even advocaat van de duivel moeten spelen.

Vakantie, maar niet voor iedereen

Wie aan het roer van een onderneming staat, richt zijn marketingpijlen op (potentiële klanten). Klanten brengen geld in het laatje en dat laatje wordt dan weer gebruikt om je onderneming te laten groeien. Vakantie en een break van alles is broodnodig maar daarom gaan je klanten nog niet op vakantie. De vakantieperiode start begin juli en loopt vaak nog door tot eind september. Meer en meer mensen beginnen zelfs te boeken buiten die periodes vanwege voordelige tarieven of betere voorwaarden. Die mensen zijn dus in de zomer nog steeds actief op sociale media en mogen niet in de kou blijven staan.

A drop in the ocean

Op ieder moment van de dag worden duizenden zoniet miljoenen berichten op sociale media gekatapulteerd. Wie besluit om er even de stekker uit te trekken, wordt nagenoeg meteen geconfronteerd met die tsunami aan inhoud. De plaats die je had veroverd wordt meteen verzwolgen door collega’s en concurrenten, die je klanten en volgers de hand reiken. Social media is een wereld waar genade onbestaande is. Iedere potentiële lead wordt aangesproken en als jij het niet doet, dan doet een ander dat wel.

It’s all about the numbers

Facebook, Twitter, Instagram, …. Allen maken ze gebruik van uitermate complexe algoritmes die bepalen wat gebruikers al dan niet te zien krijgen. Actieve pagina’s scoren hoog in het algoritme en worden dan ook vaak getoond, minder actieve pagina’s zaken dan weer genadeloos in de lijst. Het volstaat om tijdens je vakantie ver weg van de digitale wereld te gaan om je momentum te verliezen. Je digitale marketingstrategie, waar je al jaren werk in had gestoken, heeft slechts nood aan een paar dagen afwezigheid om volledig onderuit gehaald te worden. Algoritmes, pure wiskunde dus, hebben geen gevoelens. Ze houden geen rekening met het feit dat je als een waanzinnige werkt aan de groei van je onderneming. Ze voelen niet met je mee wanneer je die broodnodige break neemt. De eentjes en nulletjes van sociale media zien enkel dat je niets meer online plaatst en straffen je accounts af, zonder een traantje te verpinken.

When life gives you lemons

Ik hoor jullie al denken: “misschien moeten we die vakantie toch maar even on hold zetten?” Zo een vaart loopt het allemaal niet. Er bestaan talrijke tools waarmee je je vakantieperiode digitaal kan gaan overbruggen en je hebt natuurlijk de digitale freaks, zoals Social Lemon, die je strategie mee vorm kunnen geven. Ga dus met een gerust hart genieten van die kokosnoot aan het zwembad, we’ve got you covered.

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie?  Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen

Posted in Social Media

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.