Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Games spelen op Clubhouse? Vanaf nu kan het!

Clubhouse test nieuwe in-room gaming functies, compatibel op zowel iOS- als Android-apparaten. Naar aanleiding van de lancering releaset de app een spel genaamd “Wild Cards”, waar de deelnemers een reeks vragen gepresenteerd krijgen, met de bedoeling een gesprek op gang te brengen en mensen te helpen elkaar beter te leren kennen. Het spel is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Live audio groeide in populariteit tijdens de pandemie. Mensen over de hele wereld waren aan huis gekluisterd en zochten nieuwe manieren om de tijd te doven. Maar nu beperkingen wereldwijd voor het grootste deel wegvallen en fysieke evenementen terugkeren, probeert Clubhouse gebruikers te behouden door nieuwe functies te lanceren die niet worden aangeboden op andere sociale audio platformen, zoals Twitter Spaces.

Clubhouse gaat vooruit, na de chatfunctie lanceren ze de game "Wild Cards".

De nieuwe gaming functie kwam er nadat Clubhouse kortgeleden een chatfunctie toevoegde aan zijn voice rooms, verwant aan de chat op YouTube of Twitch. In-room chat is een optionele functie, de host op Clubhouse activeert wel of niet de chat wanneer ze een kamer starten. De nieuwe optie biedt veel voordelen. Zo is het een manier voor mensen die niet zelfzeker genoeg zijn zich in het gesprek te voegen met microfoon, om toch vragen te stellen of voor interactie te zorgen via tekst.

Leer mensen kennen met interactieve vragen.

Met de nieuwe functie, schotelt Clubhouse je een lijst voor met vragen die je tijdens het spel aan elkaar stelt. Voorbeeldvragen zijn het pitchen van je beste idee voor een film of serie in 60 seconden, of een film zoeken die de hele groep leuk vindt in een tijdspanne van drie minuten. Maar ook zaken zoals het opbiechten van jouw laatste vijf zoekopdrachten in Google of het uitleggen welk type hond bij je persoonlijkheid past, passeren de revue.

Om het spel te starten op Clubhouse, klik je op de knop “+Rooms” en selecteer je de optie “Games”. Je wordt vervolgens gedropt in een kamer waar je vrienden uitnodigt om het spel mee te spelen. Zodra iedereen in de kamer is, klik je op “Start Game” en het spel begint!

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Clubhouse, Social Media

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.