Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Bloggen, content en koningen!

Bloggen is voedsel voor content-koningen

Content is king! Het hebben van goede inhoud, of het nu gaat om je website of je social media kanaal, is cruciaal voor een degelijke vindbaarheid. Je hebt een leuk product, een super toffe website en je bent gemotiveerd, maar toch staat je website ergens op pagina elvendertig bij de zoekresultaten. Google stimuleert je natuurlijk om een degelijk advertentieplan te gaan opstellen maar beloont wel mensen die unieke content het wereldwijde web insturen.

De meest eenvoudige manier om zelf je eigen content, je eigen inhoud te gaan maken, is het bijhouden van een blog. Niets is unieker dan het neerpennen van je eigen bevindingen, je eigen ervaringen of enkele leuke tips en tricks. Meer nog, Google likkebaard wanneer je je schrijfsels online zet en je stijgt prompt in de zoekresultaten.

Het schrijven van een blog is iets waar iedereen kan aan beginnen en met deze tips wordt het niet alleen leuk maar ook efficiënt.

Maak bloggen leuk

Schrijf met gevoel en probeer absoluut niet om een soort van formaat te volgen. Wie schrijft vanuit het idee dat een tekst moet voldoen aan bepaalde regels, nummers of aantallen zal al snel iets schrijven dat erg kil en steriel is. In een tekst kun je ook heel wat emotie steken en het is net die emotie die leuk is om te lezen. Niemand zit te wachten op een nieuwe professor.

Hou bloggen netjes

Niemand hoort het graag en nog minder mensen lezen het graag. Foutloos schrijven is een absolute must. Een slordige tekst gevuld met fouten, leest niet alleen erg lastig, het schetst ook een amateuristisch beeld van je volledige onderneming. Lees, herlees en herlees nog eens elke tekst alvorens je die online zet. Laat desnoods iemand anders ook nog eens het geheel doorlezen om zeker te zijn dat niets over het hoofd werd gezien.

Bloggen op een unieke manier

We hebben ons allemaal ooit al wel eens laten inspireren door de schrijfsels van anderen, niemand hoeft zich daar trouwens over te schamen. Plagiaat is echter not done, zowel in de echte wereld als op het internet. Wie schaamteloos de content van iemand anders gaat kopiëren, wordt door de internetreus genadeloos op de vingers getikt. Wees uniek en als je al eens een stukje van iemand overneemt, geef hij/zij dan ook de credits die ze voor hun werk verdienen.

Bloggen op een systematische manier

Regelmatig schrijven is voor Google even belangrijk als authentiek schrijven. Stel dan ook een realistische planning voor jezelf op. Is 1 blog per week een haalbaar doel? Of ga je toch liever voor 2 blogs per maand? Reserveer steeds de nodige tijd zodat je je kan focussen op het schrijven van een schitterende tekst.

Bloggen met een touch of lemon

Ben je niet meteen een literair talent of vrees je dat het schrijven van een blog niet helemaal je ding is? Vrees niet and call Social Lemon. Onze digitale schrijftalenten zetten zich graag in om ook voor jouw bedrijf de meest originele verhalen te bedenken.

Content is king, LEVE DE KONING!

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie?  Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen

Posted in Bloggen

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.