Menu Sluiten

Nieuws en Tips

BeReal is de nieuwste hype bij de jongste generaties, maar wat is het?

BeReal is the talk of the town in de wereld van sociale media! De Franse app bestaat sinds 2020, maar heeft er de afgelopen maand meer dan +300% downloads bij. De app heeft wereldwijd (ytd) 7,6 miljoen downloads. Wat maakt de app zo uniek? Authenticiteit en eerlijkheid op de onverwachtste momenten. Laat dat net iets zijn je zelden vindt op sociale media. 

It's time to be real.

Authenticiteit is waar het bij BeReal allemaal om draait. Eenmaal per dag, op een willekeurig moment, krijgen alle gebruikers een melding. Dan hebben ze twee minuten de tijd om een foto te nemen en die op BeReal te plaatsen, geen rocket science dus. Weg met filters en perfecte poses. Het resultaat? Een tijdlijn vol alledaagse activiteiten en echte momenten. Geen perfecte influencer, een perfecte gedresseerd bord of een shot van een zonsondergang waar je een uur op zit te wachten. Je ziet gewoon ‘normale’ mensen die ‘normale’ activiteiten doen: kuisen, koken, of gewoon … in bed liggen.

Waarom een BeReal account aanmaken?

1. Wees (opnieuw) jezelf

Bij de meeste sociale media verlies je jezelf in een wervelwind van perfectie. Je neemt 10 foto’s op 10 verschillende posities en twijfelt dan nog of je hem wel online zet. Dat is wat BeReal tegengaat. Door de tijdspanne van twee minuten, heb je geen de tijd de perfecte setting te creëren.

2. Ontmoet nieuwe mensen 

BeReal is een nieuwe virtuele ontmoetingsplaats. Met het tabblad ‘discovery’ zie je BeReals van gebruikers die je niet als vriend hebt. De app maakt gebruik van gegevens, zoals leeftijd, geslacht, relatiestatus, woonplaats, opleiding, werk, interesses en andere informatie. Deze gegevens gebruiken ze om een gepersonaliseerde ervaring voor gebruikers te creëren waar ze gelijkgestemde mensen zien op basis van unieke voorkeuren. Je BeReals komen alleen op de discovery-tab, als je dit zelf activeerde. 

3. Echte virtuele gezichtsuitdrukkingen

BeReal geeft net zoals Facebook de mogelijkheid te reageren op een BeReal met emojis, maar dan een tikkeltje anders. Met ‘Realmojis’ doe je de uitdrukkingen van iconische emojis na om te reageren op BeReals van je vrienden. Zo zie je de oprechte reactie van je vrienden op jouw BeReal.

De belangrijkste kapstokken van BeReal

BeReal moment vastzetten

Elke dag krijg je op een willekeurig tijdstip een pushnotificatie. Open je die? Dan heb je twee minuten om een foto te maken wat je op dat moment aan het doen bent. Je kiest zelf of je de foto neemt met de voor- of achtercamera. Maar het moment je de foto neemt, neemt de app automatisch een foto met de andere camera. Je BeReal is dus een combinatie van de twee camera’s: een selfie, en wat te zien is aan de andere kant. De pushnotificatie gemist en te laat? Dan is het alsnog mogelijk de foto te nemen, maar dan toont de app hoeveel je te laat was. 

Ontdek andere BeReal momenten en reageer met ‘RealMojis’.

Op BeReals reageer je met “RealMojis”. Dat zijn unieke emoji’s waar je zelf model staat en de emoji’s namaakt. De gekendste emoji’s speel je na, waarmee je reageert op de BeReals van vrienden. Je hebt ook de ‘Instant Realmoji’, waar je geen vooringestelde emoji gebruikt, maar een live reactie geeft.

Alleen als je écht real bent, kan je zien wat je vrienden doen.

Er is één voorwaarde aan de app: je ziet alleen de inhoud van andere mensen als je zelf een BeReal post die dag. 

Deel je BeReal met je vrienden, of gooi hem de wijde wereld in.

Net voordat je de BeReal online plaatst, stel je in of je hem wil delen met alleen je vrienden, of ook met discovery. Als je hem deelt met discovery, kan iedereen hem zien en reageren. Een andere functie in de app is de BeReal-map. De plaats waarop je ziet waar BeReal gebruikers zich bevinden, dit activeer je al dan niet zelf.  

BeRealfoto verwijderen?

Als je foto online staat, is het nog steeds mogelijk die te verwijderen. Door te klikken op de drie puntjes in de hoek, heb je een optie de post te verwijderen. Dit gaat natuurlijk tegen alle ongeschreven regens van BeReal in. 

Artikel loopt verder onder afbeelding.  

BeReal account aanmaken

Een BeReal-account aanmaken doe je snel en eenvoudig. Volg onderstaande stappen en leer werken met BeReal: 

  1. Installeer de BeReal app. De app is beschikbaar in de Apple Store of Google Play.
  2. Accepteer de pop-up.  Zodra de applicatie geopend is, zal de introductie verschijnen. Klik op de knop ‘Continue’ tot je aankomt bij de knop ‘Get started’.
  3. Vul een gebruikersnaam in. Zoek een gebruikersnaam die je leuk vindt en voer die in.
  4. Voeg je verjaardag toe.
  5. Voer je telefoonnummer in. Om te registreren op BeReal, moet u een telefoonnummer invoeren ter verificatie.
  6. Klik op de notificatie. 
  7. Accepteer de pop-ups. De app zal een pop-up sturen met de vraag toegang te krijgen tot je camera en locatie.
  8. En nu … it’s time to be real. Bij de eerste keer je de app gebruikt, is het al meteen tijd om volledig jezelf te zijn en filters achterwege te laten: het is tijd voor de eerste BeReal! 
  9. Accepteer de pop-up. De app zal een pop-up sturen met de vraag toegang te krijgen tot je contacten. Accepteer deze pop-up. Het gehele punt van deze app is om ‘real’-moment te delen met vrienden en nieuwe mensen te leren kennen. Wanneer je de pop-up verlaat, is het nog mogelijk later je vrienden toevoegen. 

Proficiat! Je hebt een BeReal account aangemaakt! Ontdek de tools en ga aan de slag met BeReal. 

Download BeReal en ontdek hoe je vrienden écht zijn!

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Social Media

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.