Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Ben jij designer? Dan moet je deze zes Google-extensies hebben!

Het ontwerpen van spraakmakende visuals is een arbeidsintensief werkje. Platformen zoals Canva of Adobe Express doen er alles aan zodat het iets vlotter verloopt, maar toch kruipen er uren in ontwerpen. Om het leven iets makkelijker te maken, gingen we op zoek naar zes handige Google-extensies voor (Graphic) Designers. 

Grid Overlay is dé tool voor alle pietje-precies graphic designers. Met deze extensie schakel je een grid in op eender welke website. Zo kijk je gemakkelijk of alles goed uitgelijnd staat. Ook is het een handige tool als je probeert uit te vinden hoe de structuur en spatiëring van een website werkt. 

Color Picker is zo simpel, maar zo handig. Met de extensie scan je kleuren op webpagina’s. De tool geeft alle kleurcodes die je nodig hebt zodat je ze gemakkelijk gebruikt in jouw designs. Heb je een specifieke kleur nodig? Met de pipet klik je het kleur aan waarvan je de kleurcodes nodig hebt. 

Zit je op een website en ben je fan van een lettertype die ze gebruiken? Schakel de extensie in, hoover over de tekst en Fonts Ninja toont je het gebruikte lettertype en zelfs waar je het lettertype download of aankoopt. Maak je gebruik van de proversie van Fonts Ninja? Dan test je het lettertype eerst uit in jouw design voordat je het aankoopt.

Wanneer je een afbeelding ziet die je wil gebruiken in jouw eigen visuals, sla je die gemakkelijk op met Savee. Een handige tool waarmee je gemakkelijk inspiratie-borden maakt waarin je de afbeeldingen bewaart.

Met deze window resizer schaal je gemakkelijk jouw browser met presets van de extensie. Ben je een website aan het designen? Klik op ‘iPhone 12’ om te zien hoe jouw website er zal uitzien op een iPhone 12. Super handig om in één oogopslag te zien of wat je creëert overal goed wordt weergegeven. 

Een flyer of brochure aan het maken, maar je hebt nog geen teksten om het geheel op te vullen? De Lorem Ipsum Generator is een snelle manier om de gekende ‘Lorem Ipsum’ toe te voegen aan jouw ontwerp. Je kan zelfs aan de hand van enkele instellingen het naar jouw hand zetten qua zinslengte en alinea grootte. 

Posted in Design

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.