Menu Sluiten

Nieuws en Tips

5 tips die jouw design naar een hoger niveau tillen!

Een correcte huisstijl die past bij je onderneming is belangrijk om jouw doelgroep te bereiken. Het is niet altijd eenvoudig om je eigen unieke stijl te creëren als een niet-opgeleerde ontwerper. Daarom helpen we graag verder met enkele tips!

/1. Duidelijkheid en leesbaarheid

Een goed ontwerp onthult meteen de essentie van de visual. Het is van belang om een duidelijk en leesbaar geheel te creëren. Verlies jezelf dus niet in het gebruik van ingewikkelde figuren, teksten of kleurencombinaties. Kies één onderwerp en speel hierop in. Daarnaast kies je het best ook voor een duidelijk en goed leesbaar lettertype. Beperk je tot één font. Accentueer je teksten door verschillende typografieën te gebruiken. Hiermee duid je aan welke tekst(en) belangrijk zijn en welke tekst(en) aanvullend zijn. Naast duidelijkheid maakt het variëren van typografie je ontwerp ook interessanter.

/2. Laat je ontwerp opvallen in één oogopzicht

Probeer zoveel mogelijk de aandacht te trekken door de nadruk te leggen op wat echt belangrijk is. Dit kan door gebruik te maken van accentkleuren, maar ook speelse vormen zijn een optie. Hou wel rekening met het overbrengen van de boodschap, overdrijf niet met te veel felle kleuren of te ingewikkelde vormen. De boodschapper weet graag meteen wat er verwacht wordt of wat de essentie van de boodschap (en het ontwerp) is.

/3. Less is more

Straal je graag wat meer “luxe” uit? Dan raden we je aan om witruimte te integreren in je ontwerp. Voldoende witruimte zorgt voor een bepaalde eenvoud. Hierbij is de verfijning van belang. Hou er rekening mee dat alle keuzes die je maakt bij een simplistisch ontwerp extra opvallen en er dus goed moeten uitzien. Kies een lettertype en afbeeldingen van hoge kwaliteit.

/4. Zorg voor balans

Wat helpt is het opstellen van een grid voor je start met het plaatsen van tekst en figuren. Op deze manier kan je heel nauwkeurig te werk gaan. Daarnaast is het eenvoudiger om een juist evenwicht in je ontwerp te creëren. Dankzij de juiste balans tussen typografie en grafische elementen breng je een duidelijk en logisch overzicht in de visual. Zo wordt jouw ontwerp ook voor de ontvanger gemakkelijker om te begrijpen.

/5. Feedback zorgt voor vooruitgang

Laat je niet enkel inspireren door bestaande beelden, maar luister ook naar wat anderen van jouw ontwerp vinden. De input van iemand anders kan je tot inzichten brengen. Zo kom je uiteindelijk tot een uniek en zelf ontworpen geheel om trots op te zijn!

Heb je een eigen zaak of help je mee met de marketing van jouw organisatie? Door te investeren in kennis ben je al op de goeie weg om de kracht van sociale media te gebruiken en de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Neem contact op als wij jou kunnen verder helpen. Wil je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs? Dat doe je hier gemakkelijk.

Posted in Design

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.