Menu Sluiten

Nieuws en Tips

Google onthult de Pixel6A, de Pixel Watch, AR smart glasses en meer!

Google I/O 2022 vond recent plaats, maar wat is dat eigenlijk? I/O staat voor input/output en is een jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Het is dé tijd voor grote aankondigingen van Google-producten. Sinds dat kleine virusje is dit de eerste bijeenkomst dat niet virtueel plaatsvindt. Natuurlijk kan je het ook online bekijken op YouTube of de website van Google I/O 2022. Nu wat iedereen wil weten, wat zijn de nieuwtjes van Google?

Android 13 en zijn functies

Android 13 lag op tafel met verschillende verbeteringen in deze versie. De focus ligt hier op personalisatie, betalingen en de nieuwe Google Wallet. Dit is een upgrade van de Google Pay functie dat rijbewijzen, identiteitskaarten en meer ondersteunt. De nieuwe Wallet komt hierdoor op gelijk niveau met andere Pay-apps en komt uit in de komende paar weken. Material You, de ontwerptaal van Google, komt ook terug met meer personalisatie-opties zoals andere kleuren en icoontjes in thema. Je veiligheid zal ook een stap omhoog nemen met een nieuwe Security en Privacypagina.

De nieuwste Pixel-apparaten

Google heeft eindelijk, na veel speculatie, hun eigen horloge geïntroduceerd, de Pixel Watch. We kregen alleen een preview, maar het de release plannen ze volgende herfst, samen met de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Voor dat komt de volgende smartphone in de A-series uit deze zomer, de Pixel 6A. Iedereen staat altijd te wachten voor deze serie. Waarom? Het brengt de beste camerafuncties samen in één gsm. De Pixel 6A komt deze zomer uit voor de prijs van $449.

De wereld in ondertiteling

Er zijn nog veel kleinere zaken kort vermeld zoals tablet-optimalisatie, de Pixel tablet, Multisearch, Pixel Buds Pro, privacy en ads updates en de verbazingwekkende demo van de AR-bril. Het prototype toonde ondertiteling in de echte wereld. Mensen die een andere taal spreken kunnen deze bril gebruiken en zo de vertaling zien terwijl ze praten in het echt. Dit maakt het mogelijk duidelijke conversaties te hebben met wie en in welke taal je maar wil. Google onthulde het alleen als een concept en toonde een demonstratievideo. We weten niet of ze dit ooit gaan releasen, maar velen hopen van wel.

Posted in Google

Gerelateerde berichten

Wil je up-to-date blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Geen paniek! We spammen niet met onnodige mails. Laat hier je voornaam en e-mailadres achter.