Menu Sluiten

Conversatie

Met conversation management in dialoog gaan op Sociale Media.

Content creatie of conversatie management

Met conversation management in dialoog gaan op Sociale Media.

Content vinden, een verhaal vertellen. Hoe begin je eraan? Maar belangrijker nog, hoe hou je het vol? Sociale media is kosteloos maar meestal wordt vergeten dat de tijd die je erin stopt het kostenplaatje kan wijzigen. Waarom dan niet beroep doen op een specialist content management die het voor jou kan doen? Volgens een vast stramien wordt jouw pagina up-to-date gehouden zonder de KPI’s uit het oog te verliezen. Er wordt een verhaal uitgewerkt, foto’s en filmpjes gepost maar vooral, we zorgen ervoor dat jouw huidige en potentiële klanten geprikkeld worden om je bedrijf verder te volgen. 

Conversation management is niet alleen bouwen aan je online reputatie. Het is ook in dialoog gaan met je volgers en een meerwaarde creëren. 

Iedereen heeft een account op Linkedin, Facebook of Twitter, maar meestal ontbreekt de tijd om de dialoog met de fans of volgers te onderhouden. Ontbreekt het jou ook aan tijd? Inspiratie? Weet je niet goed hoe je op een goeie manier berichten kunt posten en zou je dit liever aan iemand anders overlaten? Wij helpen je met de content creatie voor al je sociale media platformen.

Als bedrijf is het belangrijk om kwalitatieve content door te sturen en op die manier een goed online imago op te bouwen. Dit begint bij een goeie communicatie met je fans. Een conversatie manager beheert de online conversatie, zorgt voor voldoende content zoals statusupdates, foto’s, video’s en blogposts en reageert op wat jouw publiek je vertelt.

Wij posten relevante en creatieve content op je bedrijfspagina en houden je volgers betrokken bij jouw bedrijf. 

Is sociale media een bedreiging voor je bedrijf? 

Ervaar je het als bedreigend om online actief te zijn? Heb je schrik voor de minder positieve reacties op je Facebook pagina of Twitter account? Er is niets om bang voor te zijn! Er is altijd wel een manier om iets minder positief over je bedrijf of merk te vertellen. Daarom is het belangrijk om als bedrijf samen te werken met een conversation manager. Die weet hoe gepast te reageren op negatieve berichtgeving en gaat pragmatisch met sociale media tools om. Negatieve commentaren zetten we om naar kansen. Met een transparante communicatie maak je van sociale media een echte klantendienst.

Hoe scoor je met een goeie analyse en monitoring op sociale media? 

Sociale media monitoring tools kunnen het antwoord zijn op verschillende vragen: 

  • Van waar zijn mijn fans afkomstig?
  • Wat is de leeftijdscategorie van mijn volgers?
  • Wanneer zijn mijn fans actief op sociale media?
  • Welk sociale media platform werkt het beste voor mijn bedrijf?
  • Hoe staat het met evolutie en groei van mijn pagina?
  • Was mijn online advertentie relevant genoeg? 

Na een goeie analyse wordt bijgestuurd waar nodig. Meten is weten.

Anders dan bij klassieke media kunnen KPI’s (Key Performance Indicators) bepaald worden. Wat zijn je doelstellingen en hoe ze te behalen? 

Een conversatie manager zorgt dat die doelstellingen behaald worden en houdt alle variabelen hierbij in het oog. Een conversation manager weet ook welke content het best bij je bedrijf past en hoe die boodschap de wereld in gestuurd moet worden. Net alsof één van je eigen medewerkers de communicatie voert. Je volgers zullen het verschil niet merken. Komt daarbij dat je medewerkers zich kunnen toeleggen op wat voor hen belangrijk is. Kortom, je online reputatie krijgt een enorme boost via sociale media. 

“Roepen dat je de beste bent werkt niet meer. Je moet je klanten binden door waardevolle en leuke informatie met ze te delen.”

— Carlijn Postma

Contacteer ons als je wil weten hoe wij via content creatie en conversatie management je sociale media platformen beheren en optimaliseren.